Osivá a semená – jar 2021

Pripravili sme pre vás výber kvalitných semien a osív, ktoré vám pomôžu naštartovať záhradkársku sezónu v roku 2021. Ponúkame širokú paletu klasických osív a semien a tiež osivá vo výsevných pásikoch.

  • plodovej zeleniny (rajčiaky, uhorky, papriky – aj chilli papričky, kukurice, cukety, dyne červené – melóny, kaleráby, patizóny, tekvice),
  • strukovín (fazule, hrachy, bôb),
  • cibuľovín (cibule, cesnaky, póry),
  • byliniek (pažítky, majoránky, kôpore, rukoly, bazalky),
  • koreňovej zeleniny (mrkvy, petržleny, paštrnáky, repy, celery),
  • listovej zeleniny (šaláty, kely, kapusty, brokolice, špenáty),
  • kvetov (aksamietnice, zínie, macošky).

Pokiaľ máte záujem o overenú klasiku ako rajčiaky, papriky a uhorky, tak máme výber z overenej klasiky, ale aj špeciálne kultivovaných odrôd.

Rajčiaky

Pri rajčinách môžete siahnuť po overenej klasike alebo chutných a šťavnatých “Cherry” rajčinách. Všetky semená rajčiakov môžete nájsť pod označením “Rajčiak”.

Papriky

Neodmysliteľnou súčasťou pestovania zeleniny na Slovensku je aj paprika. V našej ponuke sme nezabudli ani na milovníkov štipľavého. Všetky ponúkané osivá sladkej aj štipľavej papriky môžete nájsť pod označením “Paprika”.

Uhorky

Ak si radi pochutnávate na uhorkovom šaláte alebo ich zavárate môžete si vybrať zo širokej ponuky šalátových uhoriek alebo nakladačiek . Všetky ponúkané osivá uhoriek nájdete pod označením “Uhorka”.

Fazuľa, hrach, bôb

Fazuľa, bôb a hrach sú veľmi bohaté na vlákninu, obľúbené v polievkach, ale aj v prívarkoch. Hrach je vhodná aj na priamy konzum. Môžete ich nájsť vo vlastnej kategórií Strukoviny.

Bylinky

Ak používate bylinky a chcete si ich sami dopestovať v byte alebo na terase, prípadne v záhrade ako ingredienciu vašich kulinárskych špecialít, určite neprehliadnite bazalku, pažítku alebo kôpor. Na svoje si tiež určite prídu aj milovníci rukoly. Všetky bylinky u nás nájdete na jednom mieste, v kategórií Bylinky.

Cibuľoviny

Biela, žltá, červená cibuľa, pór, pažítka alebo cesnak. Ak si pochutíte, čo i len na jednom, určite stojí za zváženie prezrieť všetky Cibuľoviny, ktoré ponúkame.

Kapusta, kel, šalát, špenát, brokolica

Ak máte radi listovú a hlúbovú zeleninu ako je šalát, špenát, kapusta, kel alebo brokolica, máme pre vás pripravenú širokú ponuku aj z tejto zeleniny, ktorú nájdete v kategórií Listová zelenina.

Mrkva, petržlen, repa, paštrnák, zeler

Zdravá koreňová zelenina si zaslúži svoje miesto v každej záhradke, kde sa zelenina pestuje. Všetku koreňovú zeleninu u nás nájdete v kategórií Koreňová zelenina.

Predávané semená nie sú morené a spĺňajú nariadenia európskej únie.